Визначено переможців регіонального туру конкурсу «Охорона праці очима дітей-2019»

На Дніпропетровщині завершився відбірковий регіональний тур VIІІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей – 2019», який стартував з листопада минулого року. Журі визначило дев’ять переможців за трьома віковими групами.

У Конкурсі взяли участь художні твори, які надійшли від талановитої молоді міста та області – учнів, вихованців, слухачів середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, училищ, позашкільних навчальних закладів віком від 6 до 18 років. До складу журі увійшли посадові особи Управління Держпраці у Дніпропетровській області, науково-технічного журналу «Технополіс», ДП «Придніпровський експертно-технічний центр Держпраці», комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпровської обласної ради.

Зокрема, переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» стали:

Серед дітей молодшої вікової групи з 6 до 10 років:

  • І місце – Слободяник Анна, 10 років, м. Кривий Ріг;
  • ІІ місце – Степура Софія, 8 років, м. Кривий Ріг;
  • ІІІ місце – Шпетна Марія, 9 років, м. Жовті Води.

Серед дітей віком від 11 до 14 років:

  • І місце – Смушко Дарина, 13 років, м. Кривий Ріг;
  • ІІ місце – Геращенко Анастасія, 13 років, м. Кривий Ріг;
  • ІІІ місце – Сидорова Дар’я, 11 років, м. Павлоград.

Серед дітей віком від 15 до 18 років:

  • І місце – Качалова Дар’я, 17 років, м. Дніпро;
  • ІІ місце – Бойко Оксана, 16 років, м. Дніпро;
  • ІІІ місце – Каширіна Марія, 15 років, м. Дніпро.

 

Художні роботи оцінювались відповідно до критеріїв, які зазначені в Положенні про Конкурс:

– відповідність роботи тематиці конкурсу;

– актуальність теми;

– практичне значення;

– втілення творчої ідеї та задуму автора;

– оригінальність та оформлення;

– ступінь самостійності автора під час виконання роботи.

Конкурсні роботи мали бути виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, а саме безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті тощо.

Зокрема, члени журі відзначили, що всі художні роботи, які надійшли від конкурсантів, мали індивідуальний характер. У кожного малюнка була своя творча ідея, вибір сюжетів, в окремих – чітко проглядався художній рівень та техніка виконання, в інших –почуття гумору разом з творчою задумкою, а в деяких – відверта любов дитини та її турбота про своїх батьків та сім’ю. Але головне, що об’єднувало всі малюнки – це старання дітей.

Відзначення переможців відбудеться в квітні в рамках проведення «Тижня охорони праці» з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні 28 квітня 2019 року.

Творчі роботи, які посіли I, II, III місця у кожній віковій групі на регіональному рівні, відповідно до Положення про конкурс, будуть надіслані до редакції журналу «Охорона праці» для участі у всеукраїнському фіналі. Фінальний тур і оголошення переможців відбудеться у березні-квітні 2019 року у місті Києві.

Нагадаємо, конкурс проводиться за підтримки Державної служби України з питань праці, територіальних органів Держпраці та інших підприємств, що належать до сфери управління Держпраці з метою привернення уваги суспільства, зокрема дітей і молоді, до наявних проблем у сфері охорони праці та безпеки життя.

За матеріалами ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>